top of page

У школі відбувся І етап ХІІІ конкурсу Шевченка (фото)


Свою Україну любіть.

Любіть її… Во врем'я люте.

В останню, тяжкую минуту

За неї Господа моліть.


Кожна людина в Україні читає твори Тараса Григоровича Шевченка і має своє розуміння їх. Та для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави.

Для нашого народу «Кобзар» - не просто настільна книга. Це святі для нашої Батьківщини рядки, які не втратили свою актуальність навіть через десятки років після їх написання, а особливо в теперішній час.

Кожен учень ще зі школи вивчає багатогранну творчість видатного українського митця. А з 2010 року, тринадцятий рік поспіль, проводиться Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Він започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Кожного року він перетворюється на великий марафон, упродовж якого учасники змагаються за звання кращих знавців творчості Кобзаря.

На цьому тижні у Верхньовизницькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів вчителями української мови та літератури Марією Тягур, Марією Махлинець і Мар᾽яною Лакатош проведено І (шкільний) етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів.

Хай вічно живе Шевченкове слово!


 

Переглянути весь




Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post

вул.Миру, 56, с.Верхня Визниця, Мукачівський район, Закарпаття

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

©2022 by Верхньовизницька школа. Proudly created with Wix.com

bottom of page