top of page

Земля – наш спільний дім (фото)



День Землі відзначається в день весняного рівнодення.

День Землі – це спеціальний час, який призначений, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля як їхнього спільного дому, відчути нашу всеземну спільність і взаємну залежність один від одного.

Свій початок День Землі бере з 1840-х років – тоді відомий американський громадський діяч Джон Мортон розгорнув велику кампанію по посадці дерев і кущів. У 1872 році він запропонував започаткувати День дерева, який відразу ж став дуже популярний – протягом одного дня жителі штату висадили близько мільйона дерев. Починаючи з 1970 року сенс свята став ширшим і у нього з’явилася нова назва – День Землі, який ООН офіційно і визнала в 1971 році.

З нагоди відзначення Дня Землі вчителі 1-4 класів Верхньовизницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів провели низку різноманітних заходів. Головна мета заходів навчити дітей відчувати красу природи, виховувати любов і бережливе ставлення до неї, формувати почуття прекрасного, спонукати учнів до захисту краси довкілля та сприяти формуванню етичних взаємин людини з довкіллям.

Нагадаємо, що у 2020 році в Україні оголосили про меморіальний проект – створення чотирьох дзвонів Пам’яті, Перемоги, Миру та Єдності. Два з них – Дзвін Миру та Дзвін Єдності – запланували встановити у Донецьку і Сімферополі. У момент, коли в Україні настане мир, ми одночасно почуємо усі чотири.



 

Переглянути весь


Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page