top of page

Мальовничими куточками Закарпаття (фото, відео)



Перші ранішні промені сонця тільки-но почали пестити вершечки гір. Село ще спить, а біля Верхньовизницького ЗЗСО зібралась група його працівників. З нетерпінням дочекались автобуса. Сьогодні мандрівники-туристи відправились до таємничого Хуста. Дорогою милувались мальовничими краєвидами Мукачівщини, Іршавщини, Виноградівщини, Хустщини.


Перша зупинка в Хусті. Тут відвідали фабрику фетрових головних уборів. Екскурсантів радо зустрів пан Луп`як. Він розповів про історію створення закладу, про реалізацію своєї продукції в Україні та за кордоном.


Далі попрямували на страусину ферму, де взнали про умови життя, розмноження та користь від страусів. Цікаво було спостерігати й за іншими мешканцями ферми: осликом, поні, косулею, качками, гусьми, павлінами, індиками…


Наступна зупинка у Нижньому Селищі у ресторані «Колиба опришків». Крім смачного обіду бограчем та баношем, нам розповіли про закарпатських опришків, про культуру, звичаї, традиції свого краю, зокрема вечорниці. Пан Стойка виконав для присутніх дві пісні. Хоча за вікном лив дощ із градом, господарі зуміли створити теплу атмосферу для своїх гостей.







Надзвичайно цікавими видались відвідини Селиської сироварні. Пані Ірина познайомила з покроковим виготовленням якісного сиру. Нас запросили на дегустацію сирів. Це було неперевершено.


Приємно вражаючою була і зустріч на равликовій фермі. Тут підготували цікаву розповідь про умови вирощування равликів. Бажаючі могли потрапити також на дегустацію равликів, приготовлених за різними рецептами.


Дорогою додому відвідали Ізянський Свято-Миколаївський чоловічий монастир, який має свою багату історію.

Екскурсанти придбали багато цікавих виробів із лози у селі Іза, смачної полуниці та черешні на Виноградівщині.


Коли повернулись у Визницю, сонце знову пестило вершечки гір. Тільки тепер воно вже сідало на спочинок. Подорожуючі попрямували до своїх домівок. Всі вони сповнені радістю та захопленням рідного краю.


Екскурсія вдалася!!!

 

Переглянути весь



477 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page