top of page

Небесній сотні вдячні за свободу! (фото)

І рани їхні вже не їм болять,

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло

Як крила ангела, злітаючи назад

Небесна сотня вирій полетіла…

 

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні на Майдані у Києві.

Загиблих учасників Революції Гідності називають Небесною Сотнею. Усі вони різні за віком, освітою, з різних куточків України та з-за кордону.  Серед них були і успішні підприємці, і студенти, і пенсіонери. Вони стали уособленням людської громадянської та національної відваги й самовідданості.

Сьогодні в умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну згадуємо ті доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

У Верхньовизницькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів заходи проведено під гаслом «Залишаємося гідними своїх героїв!». Класні керівники провели виховні години «Пливе кача: пісня, що стала реквіємом», "10 років незламності", «Характери гідності». Шкільний бібліотекар організувала з учнями акцію «Ангели пам’яті». Культмасова комісія учнівського самоврядування підготували і випустили інформаційний буклет «А Сотню вже зустріли небеса».

За участі восьмих класів було проведено урок диспут на тему «Україна — територія гідності і свободи».

Дискутували над запитанням: Яке місце та роль Героїв Небесної Сотні у контексті нинішньої російської війни?

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які брали та беруть участь у війні на сході нашої держави.

Світла пам’ять Небесній сотні!

 

Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page