top of page

Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокіл” (“Джура”) (документ)

Уряд затвердив Постановою від 17 жовтня 2018 р. № 845 Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокілˮ (“Джураˮ), яка є системною формою національно-патріотичного виховання дітей та молоді, важливим засобом ромадянської освіти, формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів та індикаторів ефективності Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016—2020 роки.


Прийнятий документ спрямований на виховання громадян-патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в умовах сучасного суспільства.


Гра реалізовується шляхом створення та розвитку національно-патріотичних осередків самовиховання дітей та молоді у закладах загальної середньої та позашкільної освіти, громадських об’єднаннях і молодіжних центрах у тісній співпраці з громадськістю, зокрема студентським та учнівським самоврядуванням.


Урядовим рішенням також передбачено завдання Міністерству освіти і науки разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади розробити та подати у тримісячний строк Кабінетові Міністрів проект плану заходів з реалізації цього Положення.



Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page