top of page

Різдвяна зіронька (фото, відео)



З Різдвом Христовим, Україно!

В зимові радісні свята

Хай кожен дім, кожна родина

Відчують благодать Христа.


Христос Рождається! Одна лиш фраза, але яка дивовижна сила, яке безмежжя почуттів, мрій і дум, яка глибина змісту і суті цього сокровенного Таїнства закладені в ній! Кожного разу, коли наближаються Різдвяні свята, наші серця сповнюються великою радістю, якимось особливим настроєм, передчуттям чогось бентежного, хвилюючого, таємничого...


Колядки, щедрівки та вертепні дійства, як невід’ємна частина обрядів зимового циклу, виконують у найбільші свята християн – від Різдва до Водохреща.


З метою збереження і розвитку різдвяних традицій, піднесення духовно-культурного рівня учнів, підвищення ролі народної творчості у формуванні світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління 11 січня 2022 року на базі Верхньовизницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся фестиваль колядок, вертепних дійств «Різдвяна зіронька» серед учнівських колективів закладів загальної середньої освіти Кольчинської селищної ради.


На святковому дійстві були присутні:

  • Микола Дуб – голова Кольчинської селищної ради,

  • Володимир Фаринич – начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Кольчинської селищної ради,

  • Віталія Зварич – головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Кольчинської селищної ради,

  • Марія Окс – спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Кольчинської селищної ради,

  • Михайло Кушнір – староста Верхньовизницького старостинського округу,

  • Ольга Хохол – староста Пузняковецького старостинського округу.

В фестивалі взяли участь учнівські колективи Верхньовизницького, Кольчинського та Пузняківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Кленовецької гімназії, Кленовецької та Критенської початкових шкіл.


Колективи змінювали один одного, колядували, щедрували, бажали один одному і господарям щастя-здоров’я, многих літ і усіляких гараздів. Завдяки цьому на святі панував дух Різдва, а українські вишиванки та гарні костюми Вертепу додавали святковості, гарного настрою усім присутнім.


Різдвяний вертеп Верхньовизницького закладу підготували Анжеліка Сарканич, педагог-організатор та Марина Богдан, психолог разом з учнями. Ансамбль «Дивоцвіт» під керівництвом Миколи Євтушенка, вчителя музики виконали ряд колядок:

  • «Добрий вечір тобі, пане господарю» (Українська колядка)

  • «Що то за предиво» (Українська колядка)

  • «Свята ніч» (Українська колядка)

  • «Павочка ходить» (Українська щедрівка)

  • Тропар Різдва Христового «Рожденство твоє, Христе Боже наш» (Церковна пісня)


Микола Дуб та Володимир Фаринич привітали всіх присутніх з різдвяно-новорічними святами, висловили вдячність учням та нагородили їх грамотами за майстерні виступи.


Програма заходу майстерно поєднала у собі давнину і сучасність. Пізнати свої духовні корені, з повагою приймати їх від батьків та з любов’ю передавати дітям і онукам – таким став основний лейтмотив фестивалю «Різдвяна зіронька».

 

Переглянути весь




Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page