top of page

Слово Кобзаря – джерело невмирущого духу (фото, відео)



Встане Україна.

І розвіє тьму неволі,

Світ правди засвітить...

Т.Шевченко

Щороку 9-10 березня українці вшановують пам’ять Т.Шевченка – Великого Кобзаря, геніального поета і художника. Ми називаємо його ще апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України. Сьогодні, у часи потрясінь та повномасштабної війни, слова Шевченка як ніколи актуальні. В його рядках знаходимо силу, віру і наснагу. Прикладом Шевченка надихається багато людей, його пророчі слова дають сили і нашим героям-захисникам.

Цьогоріч здобувачі освіти Верхньовизницького ЗЗСО І-ІІІ ступенів також вшановували пам’ять Шевченка по-особливому. Про це свідчать ряд заходів, проведених 9-10 березня у закладі.

Вчителями української мови та літератури організовано уроки та виховні заходи:

  • Махлинець М.В. провела бесіду на тему «Нема на світі України, немає іншого Дніпра...» (5 кл.), годину спілкування «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь» (7 кл.), квест на тему «Чи знаємо ми Шевченка».

  • Тягур М.І. здійснила літературну подорож «Тарас Шевченко – України син» (5 кл.), організувала усний журнал «Завжди сучасний Шевченко» (6 кл.), літературну композицію «Т.Шевченко – феномен доби та геній української нації» (10 кл.).

  • Лакатош М.П. провела годину спілкування «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» (11 кл.), вікторина «Цікаві факти про Шевченка» (9 кл.), презентували проєкти «Життєвий і творчий шлях Шевченка» (9 кл.)

Вчитель образотворчого мистецтва, Меденці Я.І. провела в 5 класі урок «Шевченко – художник».

Бібліотекар Штець С.В. організувала виставку «Учітеся, брати мої, думайте читайте...».

У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти. І серед цих заповітів перший і останній:

Свою Україну любіть.

Любіть її...

Во врем’я люте...

 

Переглянути весь




Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page