top of page

Тиждень доброчесності (фото)



З 29 листопада по 03 грудня 2021р. у Верхньовизницькому ЗЗСО І-ІІІ ст. проведено загальноукраїнський Тиждень доброчесності.


Головна мета тижня – ознайомити учнівство з поняттям «доброчесність», надати базові знання про корупцію та її негативні наслідки; створити умови, за яких діти зможуть поставити, в першу чергу, собі запитання, які вони ніколи раніше не ставили та не думали про них.


Для чого бути доброчесним? Як це бути доброчесним? Як варто вчинити в тій чи іншій ситуації, коли рішення не є очевидним?


Над опрацюванням цих питань зі своїми учнями, плідно попрацювали на уроках доброчесності класні керівники Ганна Хайнас, Неоніла Черепаня, Наталія Кость, Мар’яна Лакатош, Віталія Сарканич.


Шкільний бібліотекар Сніжана Штець організувала виставку пізнавальних матеріалів «Забезпечення академічної доброчесності у діяльності педагогів та учнів.


Формування цінностей у дітей починається зі школи, однак небагато учнів знають, що таке корупція, усвідомлюють її наслідки та інтегрованість у різні сфери суспільного життя. Діти рідко стикаються з цією темою, а вона складна і потребує комплексного підходу. Ще менше з учнями говорять про доброчесність – як протиставлення корупції. Пов’язано це із тим, що, на перший погляд, поняття доброчесності є абстрактним, тому говорити про неї може бути складно чи некомфортно. Тому, Тиждень доброчесності – це перше занурення школярів у цю тематику, яке допоможе сформувати базове, необхідне відповідно до їхнього віку, розуміння.



Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page