top of page

Україна проти насилля (фото)

Щорічно у світі проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Вже традиційно  Верхньовизницький ЗЗСО І-ІІІ ступенів приєднався до проведення акції. Дати проведення акції (із 25 листопада по 10 грудня) є символічними. Вони створюють своєрідний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби зі СНІДом, рабством та дій щодо захисту прав людини. Особливо актуальними  та болісними, але такими потрібними є проведення таких заходів в теперішній час війни на Україні.

Учасники освітнього процесу були задіяні у різних заходах проведених Мариною Богдан, практичним психологом закладу, Анжелікою Сарканич, педагогом-організатором, класними керівниками та Яніною Меденці, заступником директора з ВР. З метою створення безпечного освітнього середовища у закладі, запобігання вчинення дітьми злочинів, правопорушень, проявів булінгу в освітньому просторі, формування позитивних соціальних установок, було проведено інформаційно-просвітницькі та профілактичні заходи:

- години спілкування «Що таке насилля. Його форми. Як себе захистити», «Толерантність. Чи легко бути добрим, коли тобі погано?», «Людина – не товар», «не дай СНІДу шансу!»

-  виставка малюнків «Насилля -  це не ок!»

-  проведення опитування «Що зупинить насильство?»

- інформаційні п’ятихвилинки до Міжнародного дня викорінення насильства щодо жінок.

-  перегляд та обговорення відеороликів «Нік Вуйчич про булінг у школі»

- онлайн консультація для батьків «Замкнута дитина», «Причини дитячих страхів», «Повільні діти», «Як запобігти дитячому обману».

- поновлення контактної інформації на сайті закладу, щодо консультацій з різними організаціями з питань насилля.

27 листопада, відбулася зустріч учнів 8-11-их класів з Крістіною Романенко - начальником відділу освіти Мукачівської РВА, Наталією Няговською - начальником служби у справах дітей Кольчинської селищної ради. Також профілактичну бесіду з учнями проводили старші дільничі відділу поліції – Руслан Клевець та Василь Канчій, головною метою якої була тема домашнього насильства та булінгу в сучасному суспільстві.

Акція «16 днів проти насильства» – це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

 

 


 

Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page