top of page

Чорнобиль – не про минуле, а про сьогодення і майбутнє (фото, відео)


За безладу безмір, за кар'єри і премії, немов на війні, знову вихід один. За мудрість всесвітню дурних академій Платим безсмертям – життям молодих. І. ДРАЧ «Чорнобильська мадонна»

Чорнобильська катастрофа – це не лише екологічна трагедія, це історія ліквідаторів та місцевих мешканців, життя яких назавжди змінилося після аварії на АЕС. Сьогодні виповнюється 36 років від найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Саме 26 квітня 1986 року, о 01:23, на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух. У результаті були зруйновані частина реактора та машинного залу. Спалахнула пожежа. Вогонь перекинувся на дах третього енергоблока. Його гасили до 5 години ранку…

8 грудня 2016 року Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою псроголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Сьогодні в Верхньовизницькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів проведено ряд виховних годин, під час яких учні дізнались різні факти про події пов’язані з трагедією в Чорнобилі, здійснили перегляд фільмів та презентацій, виготовили ангелів пам’яті, відвідали тематичну виставку в шкільній бібліотеці.

За минулі три десятиліття світ значно змінився. Дехто переконаний: настав час подумати про нове майбутнє для Чорнобиля.




 

Переглянути весь



Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page